Når vejret indbyder til suppe

Når vejret indbyder til suppe

Når dagene bliver kortere og barometeret har givet udtryk for fugtig vejr, er det blevet tid til varmende supper. Supper kan naturligvis nydes hele året rundt, men i en kold tid er der bare ikke noget der slår en klassisk hønsekødsuppe. Så fat en stor suppegryde og kom i gang med at lave en god suppe fra bunden. Her kan du se madskribent og kogebogsforfatter Anne Larsen’s opskrift på en god hønsekødsuppe.

Anne Larsen’s opskrift på Hønsekødssuppe med kylling og rødder

Til 12-16 portioner bouillon, afhængig om det er til suppe, sammenkogt ret eller sauce

Tid: 90 minutter

INGREDIENSER:

  • 1 kylling
    Suppevisk af:
  • 2 gule løg, alternativt rødløg
  • 1-2 porer
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • en blok knoldselleri
  • en bundet buket timian – og/eller rosmarin, dild, bredbladet persille o.a.
  • 8 liter vand, afhængig af valg af kylling og suppevisk
  • 3 spsk. havsalt
  • 15 sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade

TILBEREDNING:

  1. Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  2. Kom kyllingen i gryden sammen med suppevisken, hvor løg, porrer, gulerødder, persillerødder, selleri og krydderurter er lagt i istandgjorte.
  3. Dæk med vand, kom salt, peber og laurbærblade ved. Kog i en time. Sluk for blusset og lad suppen trække i en halv time. Smag den til med salt.
  4. Kom et klæde i en si og hæld suppen igennem, lad den afkøle og stil på køl og frys i portioner.
  5. Pil kyllingen.

Suppen: 3-4 dl bouillon, pr. person, revet kogt kyllingekød, gulerødder i tern, persillerødder i tern, grønne ærter, bladselleri – det er dit valg, hvad du vil fylde suppen med af friske grøntsager fra årstiden eller fra frost. Og de skal kun lige koges op i bouillonen, så de stadig har bid.