Sådan laver du hjemmelavet æblesaft

Sådan laver du hjemmelavet æblesaft

Produktion af æblesaft

Alt det udstyr man skal bruge, skal skylles over med kogende vand for at få det steriliseret.

Alle æblerne vaskes med en ny opvaskebørst eller nylonsvamp, det er vigtigt at få fjernet al jord. Man skal også være opmærksom på æbler, der er stødte, da de kan være inficeret med skimmelsvamp, så vær omhyggelig med at udvælge æblerne.

Æblerne udkernes, presses og smages eventuelt til med lidt sukker.

Madæbler giver en syrligere most end spiseæbler. For et ekstra godt resultat blandes madæbler og spiseæbler, blandings forholdet afhænger af din smag og sæsonen. Bland gerne forskellige æblesorter.

Æbler der egner sig bedst til æblemost, er Gråsten med dets syrlig-søde smag og Cox Orange, som har en sød, svagt syrlig smag.

Hjemmelavet æblemost kan ikke holde sig ret længe, men til gengæld kan man fryse den ned.

På Goshop.dk kan du finde frugtpresseren.

10952